28 mei 2024

Nieuw logo voor de school

Een nieuw gezicht voor de school

Lezen staat bij onze school hoog in het vaandel. De spannende, grappige en leuke verhalen spreken tot de verbeelding van kinderen en vergroten hun woordenschat op een leuke manier.
Het plezier dat kinderboeken met zich meeneemt is het uitgangspunt geweest voor onze nieuwe identiteit. Dit concept is door Guus Patijn bedacht. Door Martijn van Baal is er invulling gegeven aan dit concept. En is er een geheel nieuw vormconcept en visueel identiteit voor onze school ontwikkeld. We hebben gebruik gemaakt van de manier van illustreren die in kinderboeken te zien is. Kijk maar eens bij het kopje Onderwijs op deze site. Gecombineerd met herkenbare fotografie van de school vinden de verhalende avonturen uit kinderboeken nu plaats op school. Iedere dag een nieuw avontuur.

De visuele vormgeving van boeken (tekenmaterialen) is ook gebruikt om het logo van de school opnieuw vorm te geven. We hebben vastgehouden aan het oude logo (de boompjes) maar hebben deze opnieuw vormgegeven. Zo kunnen we weer jaren vooruit!